Castlewoods – Vinterkalas i Lidköping 28/1

Castlewoods spelar tillsammans med flera spännande akter på Lidköpings Vinterkalas.

Läs mer Här:
https://www.lidkopingsnytt.nu/2018/01/24/vinterkalas-i-dagarna-fem/

12:00 Konsert med Castlewoods, Bibliotekstorget
Indiefolk med hög intensitet och närvarokänsla. Det sägs att själen visar sin färg i rösten. Det påståendet blir sant med Castlewoods. Rösterna som smälter samman har blivit bandets signum. På deras nyligen släppta album ”Penguin” har Sofia Mono Assarson och Maja-Karin Fredriksson spelat in i stort sett all sång samtidigt, tillsammans framför en och samma mikrofon. Resultatet ger en genuin, drömsk och lite punkig känsla. Två personers individuella drömmar och röster flätas samman till en varelse i en magisk indiefolkskog där allt är möjligt. Deras debutalbum “Penguin” släpptes i april 2017 med fina recensioner i bland annat DN och Lira.

Det var i en stuga i Slottskogskolonin som Castlewoods bildades för snart tre år sedan. Namnet skvallrar om göteborgspatriotism och det är den stora parken mitt i stan som inspirerat både till bandnamn och albumtitel. I Slottsskogen finns förutom älgar och sälar även Humboldt pingviner. Det är från dessa Castlewoods tagit namnet till sin nya skiva. Under Castlewoods existens har bandet hunnit turnera i både Sverige, Indien och Tyskland. I bakfickan finns nu 50 spelningar och alltså en helt ny skiva. Bandet spelar ofta som duo men har grymma musiker med sig live vid större spelningar. Framförallt trummisen Johanna Lannerö som satt en stor prägel på den nya skivan samt står för hjärtslagen live.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: